Het vinden van passende zorg en ondersteuning is niet altijd makkelijk, we horen vaak van onze cliënten dat ze zich van ‘het kastje naar de muur’ gestuurd voelen, vastlopen om zaken geregeld te krijgen of de weg kwijtraken in het oerwoud aan wet- en regelgeving.
Cliënt & Co wil de zoektocht naar passende zorg én het inregelen ervan eenvoudiger maken voor jou en jouw organisatie. Wij denken in mogelijkheden en oplossingen die aansluiten op jouw situatie.
Van eenvoudige zorgvragen tot complexe vraagstukken: als ervaren cliëntondersteuners en mantelzorgmakelaars hebben wij op vrijwel iedere (zorg)vraag een duidelijk antwoord. Cliënt & Co luistert goed naar jou wensen, pakt aan, biedt direct hulp, is professioneel, accuraat, verbind en gaat ingewikkelde zorgvragen niet uit de weg.
Wij hebben veel kennis van de wet- en regelgeving, zijn gewend om af te stemmen met partijen en houden ons dagelijks bezig met het organiseren van passende zorg en ondersteuning. Daarin staan we niet alleen. Dankzij goede samenwerkingen en een uitgebreid netwerk schakelen wij snel met alle relevante partijen in de regio.
Onze experts hebben veel ervaring en informatie over wat er kan en mag. Professioneel en met een helder advies zetten wij onze kennis en expertise graag in voor jou of je organisatie. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Cliënt-ondersteuning
Heb je behoefte aan iemand die met je meedenkt? Die helpt om je vraag of probleem rondom zorg en ondersteuning in kaart te brengen en je op weg helpt? Iemand die naar jou en je naasten luistert? En die ook mee kan gaan naar gesprekken?
De cliëntondersteuners van Cliënt & Co zijn onafhankelijk, beschikken over veel kennis van het aanbod in zorg en ondersteuning en weten als geen ander de weg hier naartoe. Er wordt goed geluisterd naar jouw wensen, wij geven de mogelijkheden en onmogelijkheden aan en bespreken waar en bij wie je zorg of ondersteuning kunt krijgen. Zelf verlenen wij geen zorg of begeleiding, wij staan los van zorgorganisaties waardoor onze onafhankelijkheid is geborgd.

Wet maatschappelijke ondersteuning
Iedere Nederlander heeft recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Dit is in de wet geregeld. Inzet van onafhankelijke cliëntondersteuning draagt bij aan zelfredzaamheid en is bedoeld dat iedereen zo goed mogelijk mee kan (blijven) doen in de samenleving. Zo hou je regie over je eigen leven en zorg.
Je kunt terecht bij een cliëntondersteuner via de gemeente als je hulp en advies nodig hebt op het gebied van zorg en ondersteuning, jeugdhulp, participatie, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen.
Iedere gemeente heeft cliëntondersteuning op haar eigen manier ingericht.
Wij bieden onafhankelijke cliëntondersteuning WMO aan inwoners van de gemeenten Meppel, Nijkerk, Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Opsterland, Súdwest Fryslân en Leeuwarden.
Wet langdurige zorg
De Wet langdurige zorg (Wlz) regelt zware, intensieve zorg voor kwetsbare ouderen, mensen met een handicap en mensen met een psychische aandoening.
Heb je een Wet Langdurige Zorg (Wlz) indicatie en heb je ondersteuning nodig?
We informeren je graag over de mogelijkheden die bij jou passen. Bel +31 (0) 85 400 4994 of stuur ons een e-mail info@clientenco.nl
Mantelzorg

Mantelzorgmakelaar
Als het nodig is neemt de mantelzorgmakelaar regeltaken tijdelijk over van de mantelzorger. Ook helpen wij mantelzorgers de balans tussen zorgtaken, werk en privé weer terug te vinden. De mantelzorgmakelaar luistert, informeert en regelt waarbij de mantelzorger altijd zelf de regie houdt.
Heb je vragen of weet je niet goed waar te beginnen?
We verwijzen je graag door naar de websites van de vier professionals binnen onze maatschap:
PGB-specialist
Persoonsgebonden budget
Het persoonsgebonden budget (pgb) bied je de mogelijkheid om zorg te regelen in eigen regie. Zo kun je je eigen zorgverlener kiezen en zelf te bepalen waar en wanneer je zorgverlener komt en hoe je geholpen wilt worden. Middels het pgb kun je ook zelf je voorziening inkopen, bijvoorbeeld een hulpmiddel of je regelt de aanpassing aan je huis met het bedrag wat daarvoor beschikbaar wordt gesteld. Ondanks je beperking of chronische ziekte maakt het pgb het mogelijk om je leven zo te leiden als jij dat wenst.
Om in aanmerking te komen voor een pgb is er altijd een indicatie nodig van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ), de gemeente, zorgverzekeraar of een wijkverpleegkundige.
Heb je een indicatie en weet je uit welke wet het pgb aangevraagd kan worden dan meld je je bij de desbetreffende instantie.

Het PGB is verankerd in vier wetten:
• Jeugdwet, via de gemeente
• Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO 2015), via de gemeente
• Wet langdurige zorg (Wlz), via het regionaal zorgkantoor
• Zorgverzekeringswet (Zvw), via de zorgverzekeraar
Ieder loket heeft zijn eigen regels, dat maakt het extra ingewikkeld.
Heb je een PGB aangevraagd dan word je door de desbetreffende instantie uitgenodigd voor het gesprek waarin jouw keuze voor een PGB besproken wordt en waarom zorg in natura niet voldoende of passend is. We bereiden je er graag op voor.
We informeren aan welke regels en verplichtingen jij, de gewaarborgde hulp of wettelijk vertegenwoordiger ten minste moet voldoen om aan de slag te kunnen met het zelf organiseren van zorg met het persoonsgebonden budget. Ook is het mogelijk om zorg in natura (ZIN) te combineren met het PGB.
Onze PGB-specialisten weten precies welke zorg en ondersteuning je kunt inkopen vanuit welke wet en ondersteunen je van A tot Z bij dit niet alledaagse proces.
Onze pgb-dienstverlening op een rijtje:
• Informatie en advies over de voorwaarden, regelingen en verplichtingen
• Aanvragen en inregelen van het Persoonsgeboden budget
• Indien gewenst aanwezig bij het bewust keuzegesprek
• Combinatie Zorg in natura (ZIN) of Pgb
• Advies en bemiddeling bij het kiezen van een passende zorgaanbieder en wachtlijst
• Ondersteunen bij klachten, geschillen, bezwaar en beroep